Buiten spelen

Wij spelen graag buiten, dit proberen we elk seizoen te doen als het weer ons dit toelaat. Zo gaan we een winterse wandeling maken achter ons gebouw, gaan bladeren rapen in de herfst of genieten van het zonnetje op een zomerse dag.

In onze tuin hebben we ook kippen lopen, deze kunnen de kinderen mee verzorgen.

Buiten spelen doen we steeds in de tuin of op een veilige plaats waar weinig verkeer komt. Er is altijd toezicht als wij buiten spelen.

Zelfredzaamheid

Wij vinden zelfredzaamheid heel belangrijk, daarom stimuleren wij de kinderen zoveel mogelijk. Dit doormiddel van het stimuleren van zelfstandig te eten en onze potjestraining.

Tijdens onze potjestraining worden onze peuter gestimuleerd om zelf nieuwe dingen te leren hiermee bedoelen we dat we ze gaan leren om hun sokken, broek, onderbroek, pantoffeltjes,… zelf uit te doen.

Dit gaat ook in samenspraak met de ouders.

Luiers en verzorgingsproducten
 

Wij bieden luiers en verzorgingsproducten aan in de opvang. Deze zijn van het merk Kruidvat. U hoeft deze dan ook niet mee te brengen van thuis.

Indien u kindje allergisch is voor een van de producten die wij gebruiken, vragen wij wel om deze zelf mee te brengen van thuis.

Reservekledij is ook aanwezig in de opvang en moet niet meegebracht worden.

Voeding

Wij maken elke dag verse voeding. Dit meestal met verse groenten uit de tuin, dus zijn onze maaltijden een beetje seizoensgebonden.

’s Middags wordt er een warme maaltijd met soep (herfst/winter) voorzien.

Om drie uur wordt er voor de baby’s verse fruitpap voorzien en voor de peuters is er een gevarieerd aanbod, dit seizoensgebonden en vaak homemade, dit wil zeggen dat we zelf veel bakken voor de kindjes zoals bananenbrood, havermoutpannenkoeken,… We geven bijvoorbeeld bij de boterham een stukje fruit, of yoghurt,… gezonde voeding in onze opvang daar streven we naar. 

Gedurende de ganse dag krijgen de kindjes regelmatig water te drinken.